Blog Dům Raz dva

Podlahové vytápění – jaké a proč?

Podlahové topení dnes patří k běžným způsobům vytápění. „Podlahovku“ si můžete zvolit i do dřevostavby. My tento systém v kombinaci s tepelným čerpadlem standardně dodáváme do domů s podkrovím a mezonetů.  Postavili jsme jich už pěknou řádku, takže víme, jaká varianta je pro daný rodinný dům nejvhodnější. S radostí vám specifika podlahového topení vysvětlíme a poradíme s výběrem vhodného typu i krytiny.

Jak prodloužit životnost nejen dřevostavby

U našich dřevostaveb, ostatně stejně jako u všech ostatních domů, je ze všeho nejdůležitější ochrana proti pronikání vlhkosti. Týká se to jak spodní stavby (základů), tak střechy nebo stěn. Zásadní pravidla údržby stavby a zařizovacích předmětů tedy věnujeme především této problematice.

Jak se správně starat o teplovodní topení?

Rozhodně se vyplatí věnovat teplovodnímu topení chvíli svého času vždy na začátku a na konci topné sezóny. Připravili jsme pro vás seznam základních úkonů a pravidel, na které byste neměli zapomenout. Pokud odhalíte nějakou závadu, je samozřejmě důležité odstranit ji pokud možno okamžitě.

Zdroj tepla pro vaši dřevostavbu

Do našich dřevostaveb nejradši dodáváme tepelná čerpadla fungující na principu vzduch – vzduch. Nezapomínáme ale ani na teplo rodinného krbu. Většina našich projektů je připravena pro instalaci kamen nebo krbu. Můžete si tak sami vybrat, čím a jak zatopíte podle aktuální potřeby.

Jak udržovat vhodnou vlhkost v domě

Bez ohledu na to, jestli je dům ze dřeva, z cihel nebo z betonu, vlhkost mu škodí. Nejde jen o spodní vlhkost nebo zatékání střechou. Jak dosáhnout toho, aby v domě nebylo příliš vlhko? Napsali jsme pro vás pět hlavních pravidel, která vám pomohou nejen v péči o dřevostavbu, ale i o jakýkoli jiný dům.

Jak nejlépe větrat rodinný dům?

Vzhledem k použitým stavebním materiálům je interiér nízkoenergetické dřevostavby dokonale utěsněný. To sice výrazně snižuje spotřebu energie, ale zároveň zvyšuje nároky na větrání v koupelně, kuchyni a všech obytných místnostech.

Údržba nátěrů dřevěných oken a vchodových dveří

Pokud jste se rozhodli pro okna či dveře ze dřeva, měli byste vědět, že vyžadují o něco víc péče než okna a dveře z plastu. Ale nebojte, není to nic složitého ani náročného. Pokud dodržíte následující doporučení a pokyny, budou váš rodinný dům zdobit dlouhá léta a nezklamou vás.

Jak se starat o střešní okna, aby nám dělala jen radost?

Všechno má své fanoušky i odpůrce, střešní okna nevyjímaje. Sice krásně prosvětlí místnosti pod střechou a lze díky nim vybudovat obytné podkroví, což se obzvlášť hodí v rodinných domech na malé zastavěné ploše, ale při špatném zacházení mohou umožnit pronikání vlhkosti do interiéru. Jak tedy správně obsluhovat a udržovat střešní okna, aby dobře fungovala a dlouho vám vydržela?

Na co nezapomenout při údržbě střechy

Údržba střechy není jen estetickou záležitostí. Přispívá k dlouhodobé ochraně celého rodinného domu. Pravidelné kontroly, čištění a včasné opravy zajistí, že vaše střecha bude svou funkci plnit na výbornou. Připravili jsme pro vás seznam věcí ke kontrole, abyste na nic nezapomněli, když už budete nahoře.

Jak se správně starat o dřevěnou terasu? Záleží i na jejím umístění

Terasa před domem není jen pěkná, má i spoustu výhod – od možnosti grilovat přes opalování až po sušení prádla. V současnosti jsou moderní přízemní dřevěné terasy, které jsou rychle hotové a cenově dostupnější než ty zděné. Pokud nám ale mají dlouho sloužit, nesmíme zapomínat na pravidelnou péči.

Je možné měnit standardy sanity ?

Dům na klíč a změny podle představ zákazníka – jak to u nás chodí Vybrali jste si v našem katalogu projekt, ale rádi byste nahradili například vybavení a obložení koupelen materiály, které nejsou v naší základní nabídce? Rádi vám vyjdeme vstříc!


Facebook.com Pinteres instagram
Upravit nastavení cookies